img_2331.jpg

Nyitott motorháztetővel és ajtókkal áll a szebb napokat látott Fiat a zaranyi erdőben, vélhetően a nyár óta. A KaposPont keddi videós tudósításából az is kiderült, hogy arra járó fiatalok már festékkel is lefújták a magára hagyott járgányt. A fémgyűjtők figyelmét eddig elkerülte, mert több értékes alkatrész még érintetlen. Az növényzet azonban már lassan elkezdte benőni a kocsi alját.

Ha a tulaj egy telepre vitte volna az autót, még pénzt is kapott volna érte. Ehhez azonban a roncsot ki kell vonni a forgalomból, elkérik a kocsi papírjait, és a tulajdonosnak is igazolnia kell magát. Váldi Zoltán, a Somogy Metál Kft. ügyvezetője azt mondja, hogy az utóbbi időben nem hoztak olyan sok autót a telepre, éppen a procedúra miatt. Pedig a szakember szerint megéri az utánajárás, mert 30-40 ezer forintot is kaphatnak egy roncs autóért, ha az ki van vonva a forgalomból.

autóroncsok


Ráadásul, nemcsak a várható bevétel, hanem az esetleges büntetés miatt sem érdemes elhagyni valahol egy roncsot. A hatóságok ugyanis mindenképp megpróbálják megtalálni az egykori tulajdonost. A Somogy Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének vezetőjétől megtudtuk, hogy ha egyértelműen beazonosítható a gépjármű tulajdonosa, akkor a hatóságok megkeresik, ha viszont első körben nem lehet egyértelműen beazonosítani, akkor az önkormányzati okmányiroda tud adatokat szolgáltatni.  

Ha megtalálják a tulajdonost, ha nem, elhagyottan egyik roncs sem maradhat. Jobb esetben az egykori tulajdonossal fizettetik ki a szállítás árát. Ha nem kerül elő, akkor kénytelen az önkormányzat saját pénzből fedezni a költségeket.

Címkék: elhagy, kivon, roncs, fizet, forgalom, büntet, kis szines