yolo


A facebookos felhíváson ugyan több mint 180-an jelezték, hogy részt vesznek a strandpapucsos demonstráción, azonban ennél jóval kevesebben vettek rész a mai művészeti karos tüntetésen. Az országos média részéről szinte mindenki tiszteletét tette ma Kaposváron, míg a diákok közül csupán alig páran vették elő a strandkellékeket.


Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!Kattintson a többi képért!
Kattintson a többi képért!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!



A KaposPont kérdésére a demonstárció szervezője, Bíró Dávid elmondta: elsősorban véleménynyilvánításnak szánták a mai akciót, mert sokak számára sértő az utasítás és drasztikus a módszer. Konkrét javaslatuk még nincs, hogy miben jelennének meg az egyetemen, erről késöbb tárgyalnak a többi diákkal. Szerinte túlzás a rektori javaslat, ugyanis eddig sem volt probléma az egyetemi hallgatók öltözködésével, és azt éreztetik a diákokkal, hogy nem felnőttként kezelik őket.

20131007_143338.jpg


Kozma Péter, a művészeti kar hallgatói önkormányzatának megbízott elnöke is megszólalt a demonstrációval kapcsolatban: A mai egy aranyos kezdeményezés, hogy kiülünk az egyetemre strandpapucsban, de abban is biztos vagyok, hogy ez az egyetem vezetését nem fogja különösebben érdekelni. Ami a nagyobb probléma, hogy nincs a művészeti karon egy általános vélemény az üggyel kapcsolatban, vagy ha van is azzal a hallgatói önkormányzatot még nem keresték meg, így nem is tudunk állást foglalni a rendelet ellen vagy mellett, mert nem látjuk, hogy a hallgatók mit gondolnak. Azt is hozzá tette, hogy továbbra is várja a hallgatóktól ezt az állásfoglalást és akkor tudnak érdemben is reagálni az öltözködési szabályzatra.



Mint ahogy arról múlt héten beszámoltunk, megszólalt Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora is az ügyben. Akkor azt mondta: óriási félreértés történt az ügyben, az egyetem vezetését jobbító szándék vezette és ha érkezik észrevétel, vagy javaslat, akkor azt meghallgatják és megszívlelik. Ezzel kapcsolatban a törölközős tüntetés szervezőjétől megtudtuk: társaival délután beszélik át a témát, és elképzeléseiket a HÖK közvetítésével juttatják majd el a rektorhoz.

Címkék: dress, tüntetés, code, egyetem, kaposvári, kis szines