Kis túlzással pillanatok alatt világhír lett a kurta szoknyát ellenző kaposvári rektori szabályzatból. Voltak, akik meztelenül, más hallgatók öltönyben tiltakoztak a kampuszon a Kaposvári Egyetem dresszkódja ellen. Egy, a rektor által jegyzett szabályzat szerint ugyanis októbertől a fiúk zárt cipőben, a lányok pedig kevés sminkkel léphetnek csak be az egyetemre.

- Mindössze azt szerettük volna elérni, hogy ne hiányos öltözetben, például strandpapucsban vagy bermuda nadrágban járjanak be a hallgatók az egyetemre - nyilatkozta a KaposPontnak ma délután dr. Szávai Ferenc rektor. - Szó sincs arról, hogy bármilyen büntetést szabnánk ki. Természetesen sok vitakérdés lehet, ezeket folyamatosan megbeszéljük a hallgatói önkormányzattal, adott esetben az egyetemi fórumokon, és ha szükséges, változtatni tudunk. Ez egy erkölcsi lépés, ezekhez az elvekhez ragaszkodunk,  emellett az egyetem vezetése ki is tart.

A tegnapi meztelen demonstrációról szólva kérdésünkre a rektor annyit mondott: ami a művészeti karon történt, egy nagyon súlyos gondolkodásbeli zavar. Ez a demonstráció teljesen tévút.

Nézze meg a Kaposvári Egyetem rektorával készült teljes interjút:



Címkék: dresscode, szávai, ferenc, egyetem, kaposvári, kultúra