Hosszan tartó betegsége után életét vesztette a hetesi nyugdíjas artista, Farkas Árpád. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő „kaszás” híres volt arról, hogy amint teljesített egy kihívást, egyből már egy újabb trükkön törte a fejét.

Volt, hogy felkerékpározott Kaposvárról a fővárosba, természetesen kormány nélkül, zsonglőrködve, vagy éppen több száz üvegpoháron egyensúlyozott. De például többször is legurult kaszákkal teli kormány nélküli bringájával a Mecsek kanyargós lejtőjén.

2011-ben, az akkor 72 éves férfi pedig nem kisebb dologra vállalkozott, mint hogy két kerékpárral gurul le a Kékestetőről úgy, hogy azokra tizenkét kaszát erősített, egyikre felült, másikat pedig maga mellé fogta. Farkas Árpád akkor azt mondta: ez volt az utolsó próbálkozása.

Árpi bácsi természetesen hű maradt magához, és végül nem tudta megállni, hogy ne pattanjon újra nyeregbe. Egyig legutolsó világszámaként 11 kaszával és több mint 50 pohárral gurult le egy somogyi dombról. Az artista két kerékpárral, kormány nélkül száguldott, csaknem 40 kilométer per óra sebességgel. Ráadásul még a szájába is kaszát fogott.

Mi pedig az ezt megörökítő felvétellel búcsúzunk a híres somogyi kaszástól, Farkas Árpádtól:

Címkék: legurul, kaszás, árpád, farkas, elhunyt, kis szines