November elején még piroslott a galagonya és a mezei nyulak is kövérre hizlalták magukat. Ez kemény fagyokat és sok-sok havat jelent. Eddig bejött.

Hétvégére remélhetjük az enyhülést, bár az időjárás változékony lesz és esőkre is számítani lehet.

Országszerte, így Somogyban is röpködnek a mínuszok, pedig a huszas években még többször is előfordult, hogy a hőmérők higanyszála plusz 24 Celsius fok fölé is felkúszott ezekben a napokban.

A koponyeg.hu időjárásjelentése szerint, csütörtökön erősen felhős időre számíthatunk, északkeleten további gyenge csapadékkal. A fagyos reggelt enyhe nappal követői, délnyugaton már akár +10 fokot is mérhetünk.

Pénteken, szombaton és húsvét vasárnap is borongós időre van kilátás, többfelé és több alkalommal várható eső, záporeső. Néhol kiadós mennyiségű eső eshet. A hőmérséklet reggelente +3, délutánonként +7 fok körül alakulhat.

Húsvét hétfőn változóan felhős idő valószínű, elszórt záporokkal. A délutáni órákban +11, +12 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hófúvás miatt elsőfokú a figyelmeztetés Somogyban! Az utak csúsznak, hótorlaszokat emelhet a szél!

A Magyar Távirati Iroda, az Országos Meteorológiai Szolgálatra hivatkozva hajnalban azt írta: ezeken a területeken a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának szerda kora reggeli összesítése alapján az éjszakai intenzív havazás nyomán a fő- és mellékúthálózaton egyaránt téliesek az útviszonyok.

A Dunántúl nyugati és déli területein 15-20, a középső országrészben helyenként 25-30 centiméter hó hullott. A Kékestetőn 77 centiméteres a hóréteg vastagsága és Somogyban is van olyan település, ahol 30 centi hó hullott.

A társaság munkagépei éjszaka és a reggeli órákban is megállás nélkül dolgoztak, ennek ellenére a fő- és mellékutak egyaránt havasak, latyakosak, csúszósak.

Az ítéleidő miatt két nap alatt 37 balesethez riasztották Somogyban a tűzoltókat. Leállt a kamionforgalom, késtek a buszok és a vonatok.

Címkék: hófúvás, ítéletidő, csúszik, húsvét, , eső, szél, Somogy, kis szines