Jelzőlámpás csomópont épül a 67-es út – Táncsics Mihály utca találkozásánál, és teljes egészében megújul Egyenesi út. A beruházások részleteit Kaposvár polgármestere és a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója ismertette hétfőn délelőtt a Városházán.

Szita Károly elmondta: - A „Kaposvár a legfontosabb” című várospolitikai programunk egyik célja, hogy forgalomtechnikai eszközökkel csökkentsük a balesetveszélyes csomópontok számát. Ezért építettünk az elmúlt tíz esztendőben 8 körforgalmat és 5 jelzőlámpás csomópontot és ezért tesszük most biztonságosabbá a kaposváriak kérésére a 67-es út – Táncsics Mihály utca kereszteződését is – mondta Kaposvár polgármestere.

- A 40 millió forintos fejlesztés a napokban kezdődik. Jelzőlámpák épülnek, jobbra kanyarodó sávot alakítanak ki - így könnyítve meg az áthaladást a Táncsics utca irányába -, a csomópont emellett kiemelt közvilágítást kap és valamennyi irányba hurokdetektor épül, amely érzékeli, ha autó érkezik a kereszteződéshez. A gyalogosok nyomógombbal jelezhetik átkelési szándékukat. A munkákkal május végéig végez a kivitelező – ismertette a beruházás műszaki részleteit Németh Zsolt, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója.

Címkék: lámpa, millió, biztonság, Szita Károly, kis szines, kaposvár