Minden a megszokott szombati hangulatban indult ma reggel is a kaposvári piacon. Az árusok pakoltak, a vásárlók pedig érkeztek és gyűjtötték be a hétvégi portékát. Majd sikító hang verte fel a piac csendjét a forgatagban. Az egyik sarokban zöldséget áruló hölgyhöz rohant mindenki. Nem csoda, hogy megrémült. Az egyik kipakolt gyümölcsösláda aljáról ugyanis a törülközőről egy kígyó mosolygott rá.

Jöttek is rögtön segíteni a piac erős emberei. Akik között akadt hüllő szakértő is. Gyorsan megnyugtatta a riadt embereket, hogy csak egy fekete erdei sikló kúszott be a piac életébe. Valószínű a zöldségekkel együtt érkezett, a ládában. Mivel védett fajról van szó, ezért fokozott óvatossággal visszaszállították eredeti környezetébe, messze a lakott területtől.

Mire én egy óra múlva a piacra értem vásárolni. már minden a legnagyobb rendben volt. A piaci élet - a kis színjáték után - visszaállt a régi kerékvágásba. Egy óra múlva már csak ez a fénykép emlékeztette őket arra, hogy mekkora rémület is volt itt szombat reggel.

A fotót megosztotta a piac vezetése a KaposPonttal! Köszönjük!

/a piac fotója/

Címkék: sikló, megosztotta, törülköző, kígyó, erdei, fotó, piac, kis szines