Hóátfúvás Orcinál, lezárták az utat Toponáron.

Nézze meg a videót!

 

 

16.00

Toponáron egysávon elengedték a forgalmat. Ám rövid idő múlva egy hókotró elakadt. Toponár után ezért újra lezárták utat.

15.30

Megszűnt az útzár a simonfai tetőnél. Kaposmérő és Kadarkút között, valamint Toponár után az 5-ös km szelvéynél útzár van érvényben, rendőrök irányítják a forgalmat, tudtuk meg a Magyar Közút diszpécserszolgálatától.

Méteres hótorlaszok Simonfánál!

Nézze meg a videót!

Árokba csúszott egy busz Bárdudavrnoknál

Nézze meg a videót!

 

 

14.15

Keresztbe állt egy kamion az úton Nagypusztánál. Jelenleg is zajlik a műszaki mentés. A rendőrök lezárták az érintett útszakaszt Bárdudvarnok és Kadarkút között.

13.30

Elakadt autóbusz nehezíti a közlekedést Zimány és Orci között. A menetrend szerinti járat műszaki mentése jelenleg is zajlik. A rendőrök lezárták az érintett útszakaszt.

A simonfai tetőn is nehezen közlekednek az autósok a hóátfúvások miatt. Elzárt település nincs a megyében.

Nézze meg videónkat a jelenlegi útviszonyokról!

hó

Árokban kötött ki a Kapos Volán kadarkúti menetrend szerinti járata, amely vélhetően megcsúszott az úton és összeütközött egy személyautóval.

kadarkút autóbusz baleset árok

Bárdudvarnok busz árok 1

12.50

Felborult egy kamion Szenyér és Mesztegnyő között a 68-as úton, tudtuk meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától. Jelenleg a műszaki mentés zajlik, áll a forgalom.

12.30

Árokba csúszott egy autós Gige és Lábod között. Rengeteg balesethez vonulnak a megye tűzoltói, ugyanis a hóátfúvások miatt sok helyen nehezen járhatóak az utak. Árokba csúszott autósokat mentenek.

11.30

Hóátfúvás nehezíti a közlekedést Lábod és Mernyeszentmiklós környékén. De semmivel sem jobb a helyzet Kiskorpád-Gige, valamint Kaposfő környékén sem. A szeles helyzetről olvasóink tájékoztatták szerkesztőségünket. Köszönjük!

09.30

A Ráksi-Igal útvonal egy sávon járható az erős hófúvás miatt. A szakaszt jelenleg is takarítja a közútkezelő egyik járműve. A helyzet kritikussága miatt, további munkagép érkeznek az érintett útvonalra Kaposvárról és Szántódról.

További hófúvásokat jelentettek Öreglakról, Nikláról, a Lengyeltóti-Szőlősgyörök vonalról, valamint a Bárdudvarnok-Kadarkút közötti szakaszról, melyet jelenleg is takarítanak a közútkezelő munkagépei.

08.30

Somogyban több helyen hóátfúvás nehezíti a közlekedést. A Ráksit Igallal összekötő út csak nagyon nehezen járható a 20-30 centiméteres hóátfúvások és a jég borította aszfalt miatt. Az útvonal tisztítását megkezdték a munkagépek.

Az andocsi és az igali tetőn, a Mernye-Barópuszta vonalon valamint Kürtöspusztán is erős hóátfúvásokat jelentettek, ezért érdemes az érintett utakon fokozottabban figyelni - tudtuk meg a közútkezelő diszpécserszolgálatától.

A Kapos Volán távolsági járatai a hófúvások ellenére mindenhova menetrend szerint közlekednek. Egyedül a kaposdadai emelkedőn okozott eddig problémát az időjárás: az arra közlekedő busz elakadt az úton, mentésére a közútkezelő munkagépe és a közlekedési társaság daruja indult el. A hóátfúvással sújtott utakon 5 perces késések is előfordulhatnak - tájékoztatott a Kapos Volán Zrt. sajtóreferense, Horváth Károly.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég. A felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk hózáporra, kisebb havazásra. Viharos lesz az ÉNy-i szél, mely további hóátfúvásokat okozhat. Reggel -5, délután 0 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Erős oldalszél és főleg ÉK-en hófúvás nehezítheti a közlekedést. Még mindig hideg front érvényesül, ami időjárásunkra is kihat. A hófúvások miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ a Somogy megyére.

Címkék: hózápor, csütörtök, hófúvás, volán, közút, kis szines