Mint arról korábban beszámoltunk, a két év 10 hónapos erdélyi kisfiút, Kele Márkot, szeptemberben egy ló fejbe rúgta, melynek következtében versenyfutás indult az élete megmentéséért.

kicsi Márk


December közepén a Kötél Egyesület támogatás segítségével elhozta a kisfiút a zalaegerszegi kórházba. Márk számára létfontosságú, hogy minél tovább, legalább 2-3 hónapig maradhasson a zalaegerszegi kórházban. A helyzetet tovább nehezíti, hogy a kezelése rendkívül költséges. Ezért az egyesület tagjai úgy döntöttek, a cipősdoboz akció mintájára meghirdetik a "szívjunk együtt" akciót. A kezdeményezéssel arra ösztönözték az embereket, hogy lehetőségükhöz mérten, legalább egy csomag cigaretta árát felajánlják a gyermek felépülésének érdekében.

Az akció sikerrel zárult. Pénteken a Kötél Egyesület a székelykeresztúri társcsapattal közösen összehozta, hogy anya és gyermeke virtuálisan, Skype kapcsolat és egy kivetítő segítségével találkozzon. A megható esemény minden jelenlévő szemébe könnyeket csalt.

kicsi Márk


A Kötél Egyesület tagjai, a virtuális találkozót követően átadták a 200 ezer forint értékben összegyűjtött adományokat, a füredi óvodások pedig mézeskaláccsal, fürdőköpennyel és könyvvel kedveskedtek a kis betegnek. A dombóvári kötél egyesület tagjai egy kis műsorral tették Márk számára felejthetetlenné az ünnepet.

A Kötél Életmentő Egyesület parancsnoka, Bodó László elmondta: "Nekünk megvolt az igazi karácsonyi ajándékunk. Könnyeinket takargatva álltunk tegnap Márk ágya mellett látva azt, hogy volt értelme az összefogásnak és azt a csodát, ami két hét alatt bekövetkezett. Megfogta a kezem és mosolygott :) Nem, ez már nem rezzenéstelen tekintet, hanem egy angyalka, aki meg fog gyógyulni."

kicsi Márk

Nézze meg a Zalaegerszegi Televízió felvételét:

 

Olvassa el korábbi cikkenket a téméban:

 

Üzenet egy szemkontakton át

A Kötél ismét segített - az életmentők Erdélyig szállították Lacikát

Anyu biztos, hogy ma hazamegyünk? - Kaposvári segítséggel tér vissza Erdélybe Lacika

Címkék: Skype, egyesület, Márk, életmentő, kötél, adomány, kis szines