Az alig három éves Kele Márk Erdélyi fiúcskát szeptember hónapban a ló fejbe rúgta, majd indult az idővel való versenyfutás a „kicsi Márk” életéért.
A Kötél Egyesület a hétvégén támogatás segítségével visszfuvarba elhozta a Zalaegerszegi kórházba az éberkómában fekvő kisfiút. Az ő lábra állása is „csak” idő és pénz kérdése. Minél tovább tud maradni a Zalaegerszegi kórházban, remélhetőleg annál jobb állapotban fog hazatérni a meleg családi fészekbe.

Márk

A Kötél Életmentő Egyesület parancsnoka, Bodó László elmondta, hogy a Székelykeresztúri társcsapattal felvették a kapcsolatot. Ők is és a Kötelesek is előkészítenek egy - egy számítógépet, összehangolják és skype-on egy virtuális találkozást összehoznak a kettészakadt családnak.
Természetesen ahogy Jézus születésének hírére a szegény pásztorok sem indultak útnak üres kézzel, ezért gondolták hogy egy kis pénzzel segítenek az ottlétükön, mert a kórházi tartózkodásuk közel napi 18000 Ft.

Korábban már segítettek egy kisfiún, Grosu Lacikán, akit végleg hazavittek Csíkszentmiklósra.

Márk és anyukája kórházi tartózkodása napi 18000 Ft. A gyerek felépüléséért a család mindent megtett. Eladásra került a ló, és még más dolgok is, csakhogy a „kicsi Márk” felépüljön.

A Kötelesek úgy gondolták, hogy advent időszakában ennek a két gyereknek a célba juttatása lesz az ő karácsonyi ajándékuk.

A hosszú út és a nehezen kibontakozó szülői beszélgetés sokat elárult. Várhatóan 2-3 hónap az amit első lépcsőben a Zalaegerszegi Kórházban kellene eltölteni a kisfiúnak, melyet a kettészakadó család könnyező szemekkel, remegő öleléssel vett tudomásul.

- Az lenne a kérésünk, hogy a cipődobozos akció mintájára egyesületünk szervezne egy „szívjunk együtt” dohányzós akciót, ami abból állna, hogy a lehetőségekhez mérten, de legalább egy csomag cigi árát felajánljuk a „kicsi Márk” felépülése érdekében. Ezt a begyűjtött ajándékot, melyet a kórházi költségtérítésbe fizetnénk be,  Karácsonyi ajándékként szeretnénk átadni - mondta Bodó László.

A Kötelesek kérik, hogy a felajánlott összeget legkésőbb december 22-ig juttassák el munkanapokon Takács Kálmánnak a SZÜV székházba (7400 Kaposvár Rákóczi tér 9-11) vagy zárt borítékban feladó megjelöléssel a „KÖTÉL” egyesület postaládájába helyezzék el.

Nézze meg korábbi cikkünket Grosu Lacikáról!

Címkék: Kele Márk, Zalaegerszegi Kórház, Kötél Életmentő Egyesület, Bodó László, segítség, kis szines