Húsz standnál adtak ízelítőt csalogató akcióikból az utazási irodák. A kaposvári, Vajdáné Nagy Rózsa azt mondja: elsősorban a Felvidékre szeretne utazni, de ha valami különleges erdélyi utat kapna, az is megfelelne.


A legtöbben csak nézelődtek, most még van idő az előfoglalásokra és a különböző irodák ajánlatait összehasonlítani. A szintén kaposvári Nagy Istvánné egyelőre csak információt gyűjtött, hogy aztán otthon kedvére válogathasson a különböző ajánlatokból.


Kastélyszállók, falusi vendéglátók és wellness-hotelek ajánlatait is böngészhették a betérők.
A Quaestor Travel kaposvári irodavezetője, Máté Andrea úgy látja: a belföldi wellness szállodák iránt is nagy az érdeklődés, általában a hosszú hétvégeket választják. 3-4 napra foglalnak le utat. És inkább a Dunántúlra mennek.


A külföldi nyaralóhelyek közül még mindig Horvátország, Olaszország, a repülős utak közül pedig Bulgária és Törökország a sláger.

A Túra utazási iroda vezetője, Fábián László azt mondja: luxus kategóriában a török Riviéra a sláger. Ha a Földközi- tenger térségét nézzük, illetve spanyol desztinációban Costa del Sol és Kanári-szigeteken azért olyan szállodák is vannak, ami 250 ezer Ft környékén állnak meg, de ezek olyan kategóriák, ami maradandó élményt nyújt mindenkinek - tette hozz az irodavezető. Tunézia viszont most 30000 Ft alatt kínálja útjait all inclusive ellátással. Az előrelátók most tízezreket spórolhatnak a nyaraláson.


A Jetwing Travel kaposvári irodavezetője, Riplné Palkovics Tímea szerint akár 15-20%-kal, sőt néha előfordult, hogy 25%-kal is olcsóbb volt a szállás része az utazásnak.


Vannak olyan irodák, amelyek a korai előfoglaláskor elengedik a reptéri illetéket, ami még 25-30000 Ft megtakarítást jelent. Tavaly

Címkék: török, tenger, Dunántúl, Horvátország, utazás, kis szines