A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A város 2008-ban sikeresen pályázott, majd 2009 októberére a vállaltaknak megfelelően megvalósította a Szent János árok – mint befogadó – valamint a két becsatlakozó áteresz és a hozzájuk tartozó utcák csapadékvíz-elvezető hálózatának rekonstrukcióját. Erre azért volt szükség, mert korábban többször is elöntötte az utcákat a lezúduló nagy eső, amely komoly károkat okozott a lakóövezetekben, ismertette az előzményeket Zsombok Lajos polgármester a hétfői projektnyitó rendezvényen.

– Azonban ezzel csak részlegesen oldottuk meg a problémát, mivel két utcára és átereszeikre vizet hordó körzet rekonstrukcióját megfelelő önrész hiányában nem tudtuk megvalósítani – mondta a város vezetője. – Most viszont örömmel jelenthetem be, hogy Lengyeltóti Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Operatív Program Települési bel- és külterületi vízrendezés az LHH-33 kistérségekben intézkedésének keretében beadott „Lengyeltóti belterületi vízrendezése II. ütem” című, DDOP-5.1.5/C-09-2010-0005 számú projektje támogatást nyert, így folytatódhat e fontos munka.

A kivitelezés során a jóváhagyott vízjogi engedélyes tervben foglaltak szerint a város belterületi főbecsatlakozó csapadékvíz elvezető rendszerét egységesítik és a becsatlakozó szakaszait a megfelelő kapacitásúra építik át, mondta Lantay Ákos projektmenedzser.

– Jelen projekt megvalósításával a már részlegesen megépült rendszer kiteljesedik, így reményeink szerint hosszú távon megoldja Lengyeltóti város vízelvezetéssel kapcsolatos problémáit.

 

Címkék: vízrendezés, projekt, Lengyeltóti, kis szines