Az immár több éves hagyománnyá vált, a vasutasok, az utasok és a civil lakosság összefogását, szolidaritását jelképező Vasutas Véradónapon bárki adhat vért, aki önzetlen segítséget szeretne nyújtani ismeretlen embertársainak.

December 10-én, pénteken, napközben az ország 20 vasútállomásán rendezzük meg az ország egyik legnagyobb véradási akcióját. A nemes adományozókat a következő városok vasútállomásain fogadják a vérellátó szakemberei: Békéscsaba, Budapest-Nyugati pályaudvar, Debrecen, Dombóvár, Füzesabony, Győr, Hatvan, Kaposvár, Kiskunhalas, Miskolc-Tiszai pályaudvar, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szentes, Szolnok, Szombathely, Tapolca, Záhony, Zalaegerszeg.

Országosan illetve helyileg ismert személyek adták nevüket a véradónaphoz, így például Kozmann György, világ- és európabajnok kenus a Nyugati pályaudvaron; Drávucz Rita, világbajnok vízilabdázó Szegeden; Kállai Zoltán, ökölvívó Miskolcon, a röplabda csapat Kaposváron vesz részt a véradáson. A MÁV csoport, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat – a szokásos juttatás mellett – vasúti utazási kupont és jelképes ajándékot is ad azoknak, akik karácsony előtt legdrágább adományukkal, a vérükkel segítenek.

A MÁV Pécsi Területi Igazgatósága három helyszínen:

Pécsett a vasútállomás várótermében 9.00-16.00 óráig

Dombóváron a vasútállomás várótermében 9.00-13.00 óráig,

Kaposváron a vasútállomás várótermében 9.00-14.00 óráig

A véradás időpontja: 2010. december 10. (péntek). Az önkéntesek az állomási plakátokról, a jegypénztárakban megtalálható szórólapokból, a www.mav.hu weboldalról, és a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es kékszámán tájékozódhatnak a Vasutas Véradónapról.

Címkék: vasutas véradó nap, véradás, Kaposvár, kis szines