Négy vendéglátó egységet elbontottak, de a Coke Club hasznosításáról még tárgyalnak, mert nem biztos, hogy a filozófiája belefér a strand új arculatába - közölte az önkormányzat. A felújításra csaknem 400 millió forintot nyertek pályázaton. A munkálatok jövő év végére fejeződnek be, de a strand nyáron nyitva lesz.

A több mint nyolc hektáros terület új gyepszőnyeget kap, fákkal, cserjékkel ültetik be. A növénytelepítéssel párhuzamosan új sétáló utakat, közlekedő felületeket, térburkolatokat alakítanak ki, de a korszerűsítik a közműhálózatot is. A Nagystrandhoz tartozó hatszáz méteres partszakasz teljes hosszában megerősítik a partvédőművet, új burkolatot kap a parti sétány.

A beruházás nyomán nem csupán megszépül a nyolchektáros terület, de a hagyományos strandfunkciók bővítése mellett a sport- és szabadidő eltöltését célzó fejlesztések is hangsúlyos szerepet kapnak. A gyarapodó sportlehetőségek közül legjelentősebb az a négy új, UEFA- szabványnak megfelelő strandfoci- illetve strandröplabda- pálya, amelyek megépítésével a létesítmény nemzetközi rendezvények lebonyolítására is alkalmassá válik.

 

A kivitelezés során akadálymentesítik a létesítményeket. A strand keleti partszakaszán kerekes székesek számára is igénybe vehető öltözőparavánok, mozgáskorlátozottak vízbejutását segítő lift, a hallássérültek számára telepített indukciós hurkok teszik komfortosabbá a strandolást, a gyengén látókat taktilis sávok segítik majd a közlekedésben.

A 389 794 000 forintos beruházáshoz a Dél-dunántúli Operatív Program keretében benyújtott sikeres pályázat biztosít forrást. Az 50 %- os önerőt tartaléktőke- emelésként biztosítja a Siófoki Önkormányzat.

Címkék: strand, Siófok, kis szines