adand

Október 23-án 15 óra 32 perckor Ádándról érkezett egy jelzés, hogy a Kossuth Lajos utcában kidőlt egy ház oldala. A szolgálatparancsnok utasítására I-es riasztási fokozatban Siófok I-es fecskendője 6 fővel, II-es fecskendője 5 fővel vonult a kárhelyszínre. A 6x20 méteres családi ház utcafronti oldala teljesen kidőlt, mely rádőlt a kerítésre és a gázvezeték bekötő csonkjára. A házban kétgyermekes család élt, de senki nem sérült meg. A siófoki tűzoltók a gerendázatot alátámasztották, valamint az érintett szoba feletti padlástérből az ott tárolt anyagokat eltávolították. A veszélyeztetett szobából áthelyezték az ingóságokat a ház hátsó részébe. A gázszolgáltató szakemberei műszeres vizsgálattal megállapították, hogy a bekötőcsonknál nincs gázszivárgás.

adand2

Október 23-án 16 óra 39 perckor újabb jelzés érkezett a tűzoltóságra, miszerint siófoki a Wesselényi utcában lévő autókereskedés 25 m2-es melléképülete ég. A szolgálatparancsnok elriasztotta az ádándi helyszínről a Siófok II-es fecskendőt, valamint a laktanyából vonult a Műszaki Mentőt és a Vízszállító I-es kiemelt fokozatban. Az egységek kiérkezésekor egy 5×5 méteres faház teljes terjedelmében égett.

autoker

A bituzsindely fedésű épületben fűnyíró, kerti bútor, kerékpár, grillsütő, kéziszerszámok égtek. Az épület elektromos bekötéssel nem rendelkezett, így az oltást rögtön megkezdték 1 db "C" és 2 db "D" sugárral. A faháztól a legközelebb álló épület 9 méterre található, melyet a tűz a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem veszélyeztetett. Az eset során személyi sérülés nem történt.

autoker2

Címkék: ház fala, tűzoltóság, kidőlt, kigyulladt, Siófok, kis szines