A kültéri graffiti akkor egy másik nyertes pályázó által elkészült, azonban a laktanya aula helyiségét is díszíteni szerette volna a parancsnokság. Ekkor felmerült, hogy egy művészi falfestmény méltóképp színesítené a laktanya előterét.

siofok

Felkérte a parancsnokság a nagykátai fiatalembert a festmény elkészítésére, aki 2010. október 4-én meg is kezdte a munkát. A mellvédfal látványtervéhez még 2 pillanatképet merített a készítő a siófoki tűzoltók életéből, mellyel a festmény 2 szélét még kiegészítette, hogy a kötényfal teljes szélességében végigfusson az alkotás.

siofok2

A művészi kép készítőjéről időközben kiderült, hogy szintén tűzoltó, méghozzá a Reptéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság beosztott tűzoltója. Fütyű Péter rajz tanári végzettséggel rendelkezik és tűzoltói foglalkozása mellett festészettel, fafaragással, hangszerkészítéssel is foglalkozik.

siofok3

Az előtér kötényfalára elkészített festmény közepén a tűzoltóság címere valamint a Balaton körvonala látható. Balra vörös színvilággal égő nádas látható, mellette a tó partszéli növényvilága, valamint a kép bal oldalán hővédő ruhába öltözött tűzoltók viaskodnak a lángokkal.

Középről jobbra haladva 2 bevetési ruhába öltözött tűzoltó sziluettje látható háttérben lángcsóvákkal, melyet a város szimbóluma, a víztorony követ. A víz és tűz elemmel játszva a következő kép a balatoni naplemente, melyet egy újabb tűz elem követ. Lezárásként a jobb szélen a helyi tűzoltók életében gyakran előforduló jégről való életmentési gyakorlat pillanatképe rajzolódik ki.

Forrás: siófoki tűzoltóság

Címkék: tűzoltóság, Siófok, kis szines