A MÁV-START Zrt. 2010. július 13-án a Budapest-Déli, a Budapest-Keleti és a Budapest-Nyugati pályaudvarokon a személyszállító vonatok utasainak ásványvizet biztosít a készlet erejéig.

A vasúttársaság szakemberei folyamatosan ellenőrzik a vasúti pályákon a kritikus sínhőmérsékleti pontokat. Amennyiben a nap folyamán a 45 Celsius-fokot elérő, illetve meghaladó sínhőmérsékletet mérnek, a MÁV fokozott pályafelügyeletet vezet be.

bzmot

A hőség miatt jelentkező vágánytorzulások azonnali sebességkorlátozás bevezetését tehetik szükségessé. A tartós kánikula szerkezeti változásokat okozhat a vasúti pályában, a magas sínhőmérsékletnél - 50-60 Celsius-fok között - a pálya deformálódhat. Amennyiben ennek jelei mutatkoznak, a vasúttársaság a biztonság érdekében sebességkorlátozást vezet be. A pályahibákat éjjel javítják ki, amikor csökken a sín hőmérséklete.

A MÁV-START Zrt. számára kiemelten fontos, hogy az utasainak minden körülmények között biztosítsa a komfortos utazás lehetőségét. A rendkívül meleg időjárás és a hőségriadó elrendelése következtében a személyszállító vasúttársaság 2010. július 13-án a Budapest-Déli, a Budapest-Keleti és a Budapest-Nyugati pályaudvarokon a személyszállító vonatok utasainak ásványvizet biztosít.

Az utasok a peronon tartózkodó személyzettől tudják átvenni az ásványvizet a rendelkezésre álló készlet erejéig.

A vasúttársaság a szabadban dolgozó vasutasok számára biztosítja a törvényben előírt munkavédelmi és munkabiztonsági feltételeket. Az erős napsugárzásnak kitett  dolgozók számára megfelelő védőfelszerelést, korlátlan mennyiségű ásványvizet, és óránként 10-15 perc pihenőidőt biztosít.

Címkék: MÁv, vasút, kis szines