Egy európai akció keretében tart ellenőrzést a rendőrség csütörtök reggeltől péntek reggelig vonatokon és pályaudvarokon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon. A 24 órás magyarországi ellenőrzés a Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált akció része.

"Az Európai Unió nagy hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés és áruszállítás biztonságának fenntartására és fokozására" - írták a közleményben.

A csütörtök reggel 7 órától másnap reggel 7 óráig tartó akció elsődleges célja az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés, de kiemelt hangsúlyt fektet a rendőrség a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények és szabálysértések, továbbá az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére.  

A rendőrök az akció keretében ellenőrzik a hazai és nemzetközi személyszállító vonatokat, az utasok poggyászait és a pályaudvarokon található csomagmegőrzőket is - közölte az ORFK.

Címkék: vasút, ellenőrzés, rendőrség, kék hírek