Vármegyei ellenőrző gyakorlatot tartott kedd este a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Szaplonczay Manó Marcali Kórház egykori gyermekosztályán. Az egységek négy sérültet mentettek ki a füsttel teli épületből, majd elfojtották az emeletre is átterjedt lángokat.

null

A használaton kívüli épületszárnyat marcali, nagyatádi, keszthelyi és kaposvári hivatásos tűzoltók, katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tisztjei töltötték meg élettel, négy sérült és a lángok után kutatva. A gyakorlat feltételezése szerint a földszinten tűz keletkezett, majd az épület füsttel telt meg. Már sötétedett, amikor az egységek a helyszínre érkeztek, dolgukat pedig tovább nehezítette, hogy a folyosókon és a kórtermekben is átláthatatlan füst terjengett. A tűzoltók teljes légzésvédelem mellett indultak a betegek keresésére: két sérültet az emeleten, kettőt pedig a földszinten találtak meg. A tűzoltók rövid idő alatt felderítették a tűz fészkét is, ám a lángok átterjedtek az emeletre is. A kárhelyparancsnok intézkedései alapján a beavatkozó állomány több vízsugárral támadta a lángokat az épületen belül és a létrakosárból is. A zalai tűzoltókkal kiegészült somogyi csapat összehangolt beavatkozásának köszönhetően az épületet sikerült megmenteni a tűz teljes pusztításától.  


Fotó: Somogy VMKIFotó: Somogy VMKIFotó: Somogy VMKIFotó: Somogy VMKIFotó: Somogy VMKIFotó: Somogy VMKIFotó: Somogy VMKIFotó: Somogy VMKIFotó: Somogy VMKIFotó: Somogy VMKIFotó: Somogy VMKIFotó: Somogy VMKI
Fotó: Somogy VMKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A szakmai értékelés szerint jól működő, tudatosan felépített beavatkozásról tettek tanúbizonyságot az egységek, mintha éles helyzetben lettek volna. Gaál Attila tűzoltó alezredes, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője elégedettségének adott hangot a gyakorlat zárásakor.  

Címkék: gyakorlat, tűzoltóság, kórház, katasztrófavédelem, kék hírek