A Siófoki Járási Ügyészség indítványt tett annak a húszas éveiben járó hajdúsági férfinak a letartóztatására, akit üzletszerű kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt vettek őrizetbe a siófoki nyomozók.

A megalapozott gyanú szerint a férfi Budapesten kezdte el futtatni a barátnőjét úgy, hogy a prostitúciós tevékenységből származó pénz nagy részét elvette a nőtől, és abból biztosította a megélhetését. 

A nyár folyamán a gyanúsított a nővel együtt Siófokra jött, ahol a sértett már nem akart prostituáltként tevékenykedni, ezért a férfi a közösen bérelt ingatlanból nem engedte ki a lányt, bántalmazta és többször életveszélyesen megfenyegette őt, illetőleg kábítószert – kokaint - adott neki azért, hogy folytassa a prostitúciós tevékenységet. 

A sértettnek végül sikerült kiszöknie a lakásból, majd egy közeli boltban kért segítséget, ahonnan értesítették a siófoki rendőröket.

A Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványának helyt adott, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Címkék: prostitúció, futtat, fenyeget, bezár, kábítószer, letartóztat, megver, drog, Siófok, kék hírek