Pénteken reggel két személyautó karambolozott Kaposváron, a Füredi utca és a Nagyszeben utca kereszteződésében. A balesethez műszaki mentés céljából a megyeszékhely hivatásos egységeit riasztották. Hárman utaztak a két járműben, egyiküket a tűzoltók a mentőszolgálat munkatársaival közösen emelték ki. Az egységek áramtalanították a gépkocsikat és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kaposkeresztúron, a Szabadság téren pénteken délelőtt egy nagyméretű fa körülbelül tizenöt méteres ága letört és rádőlt a szomszédos fára, és a templom épületére. A leszakadt faág veszélyeztette a gyalogos- és járműforgalmat, az templomépületet, valamint egy műemlék keresztet is. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók magasból mentőről motorfűrészekkel darabolták le a kisebb ágakat. A beavatkozó egységek ezután csörlővel elhúzták a templom közeléből a fatörzs vastagságú ágat, majd feldarabolták azt.

A Szulok és Barcs közötti úton egy húszméteres, kidőlt fa úttesten fekvő ágai képeztek forgalmi akadályt pénteken este. A kiérkező barcsi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel távolították el a faágakat.

Szombaton délután Böhönye Diófa utcájában kigyulladt egy tűzifarakat. A böhönyei önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal percek alatt eloltották a tüzet.

Vasárnap délután Nagyatádon a Zrínyi közben mintegy tíz négyzetméteres területen izzott, égett a nádas. A nagyatádi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Lángra kapott a nádas vasárnap este a 68-as főút mellett, Szenyérnél. A tűz veszélyeztette a közeli nyírfaligetet. A marcali hivatásos és böhönyei önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel fojtották el a mintegy 100 négyzetméteren pusztító lángokat.

Címkék: veszélyes, karambol, tűz, baleset, kék hírek