A brüsszeli terrortámadások csak a kezdetét jelentik az Iszlám Állam európai hadjáratának - írja a Washington Times az al-Wafa dzsihadista médiaszervezete által kiadott írások alapján, amelyben a terroristák az Egyesült Államok mellett más európai országokat is komolyan megfenyegettek.

Az al-Wafa cikke Magyarországra is kitér: részletezik, hogy egész Európa fenyegetés alatt áll, és nincsenek kivételek. "Ma Brüsszelre és repterére sújtottunk le, holnap akár Portugália vagy Magyarország is sorra kerülhet" - írják a címben.

null

Hazánk megemlítésével minden bizonnyal ki akarják szélesíteni a félelemben tartott országok listáját - Portugália és Magyarország eddig nem szerepelt az Iszlám Állam célpontjai között. A cikk üzenete egyértelmű: bárhol lecsaphatnak Európában, egy nemzet sincs biztonságban.

Az esetre a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója egy sajtótájékoztatón reagált. Bakondi György azt mondta: a magyar kormány komolyan veszi, elemzi és értékeli ezt az információt is, csakúgy, mint a belbiztonságot érintő összes fontos adatot.

A belügyminiszter egyébként péntekre ötpárti egyeztetést hívott össze a terrorellenes akciótervről.

Címkék: iszlám állam, terror, magyarország, kék hírek