A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt két férfival szemben (egyikük fiatalkorú, a másik pedig fiatal egy felnőtt).

A fiatalkorú vádlott 2014. július 20-án 01.00 óra körül Siófokon szórakozott, ahol összeismerkedett a sértettel, aki meghívta őt a szálláshelyére azért, hogy ott közösen megkóstolják a pálinkáját.

A szálláshelyre érve a fiatalkorú vádlott kihasználva a sértett figyelmetlenségét, magához vette az annak tulajdonát képező 1.047.200 forint értékű személygépkocsi indítókulcsát, majd 02 óra 10 perc körül távozott a szálláshelyről.

Majd a megszerzett slusszkulcs birtokában megkísérelte eltulajdonítani a személygépkocsit, azonban a sértett ezt észlelte, a bal oldali hátsó ajtót kinyitotta, abba belekapaszkodott, és hangosan kiabálva megállásra szólította fel fiatalkorú vádlottat, aki azonban nagy erővel gyorsítani kezdett, és a szálláshely előtti útszakaszon több méteren keresztül magával vonszolta a sértettet, aki végül is a járművet elengedve az úttestre esett, melynek következtében könnyű sérülései keletkeztek.

A fiatalkorú vádlott a rablást követően pár nappal a rablás útján megszerzett személygépkocsit értékesítés céljából a II. rendű vádlottnak adta át, aki azzal Siófok belvárosában közlekedve személyi sérülést nem okozó balesetet okozott.

A járási ügyészség az előzetes letartóztatásban levő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés kiszabását, míg vádlott társa esetében próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Címkék: javító, intézet, rablás, Balaton, kék hírek