A 17 éves fiatalember és barátja július 20-án hajnalban Siófokon szóba elegyedett egy ott nyaraló fiatalemberrel. Őt az apartmanjához kísérték, majd a férfi behívta az idegeneket italozni. A fiatalkorú fiú a vendéglátó figyelmetlenségét kihasználva ellopta a nyaraló udvarában álló személygépjárművének indítókulcsát, majd rövid idő elteltével társával együtt távozott. Néhány perccel később a sértett arra lett figyelmes, hogy valaki próbálja az autóját beindítani. Kiszaladt a házból, kinyitotta a mozgásban lévő jármű ajtaját, azonban abba már nem tudott beszállni, mert az elkövető nagy gázt adott és elhajtott. A járművébe kapaszkodó tulajdonost a sofőr több méteren keresztül húzta az úton. Az esemény következtében a férfi nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A fiatal fiú még augusztus első napjaiban is a lopott autóval közlekedett, amikor Siófokon egy körforgalomból kihajtva nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette járművét, így egy közúti jelzőtáblának ütközött, utasa megsérült. A sofőr az autóból segítségnyújtás nélkül kiugrott, és a járművet hátrahagyva elfutott.

Az egyenruhások végül augusztus 5-én otthonában elfogták a fiatalkorút, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

A Kaposvári Járásbíróság augusztus 7-én elrendelte a fiatalkorú javítóintézetben történő elhelyezését.

Címkék: javító, intézet, rabló, kék hírek