A Kaposvári Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt a napokban vádat emelt két felnőttkorú és két fiatalkorú vádlottal szemben. A fiatalkorú vádlottak egyike nő - tájékoztatta szerkesztőségünket a vádhatóság.

Amint arról mi is beszámoltunk: az I. és a II. r. felnőttkorú vádlottak 2013. nyarától kezdődően új pszichoaktív anyagnak minősülő szintetikus vegyületeket szereztek be különféle internes honlapokról, amelyeket az I. r. vádlott jutai családi házában oldószer segítségével növényi anyagra vittek fel, utána kiszárították, majd az így kapott anyagot tasakokban kiadagolva, a rendszeres haszonszerzésre törekedve értékesítették.

A vádlottak az általuk SPICE-ként nevezett anyagot 1.000,-Ft/gramm áron adták el többeknek. A beszerzés és értékesítés fázisaiba az I. r. vádlott fiatalkorú barátnőjét a III. r. vádlottat is bevonta.

Az I. r. vádlott a bűncselekmény elkövetése során 1.650.000 forint, míg a II. r. vádlott 340 ezer forintnyi anyagi haszonra tett szert.

Az I. r. vádlott házában tavaly egy márciusi házkutatás során csaknem két kilónyi zöld növényi törmeléket foglaltak le, amely mintegy 30 gramm új pszichoaktív anyagot tartalmazott.

Az I. r. vádlott előzetes letartóztatásban van. A járási ügyészség az I. és II. r. vádlottakkal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címkék: pszichoaktív, bűnszövetség, dealer, fiatal, tini, labor, drog, kábítószer, börtön, kék hírek