A rendelkezésre álló adatok szerint B. Bence 21 éves jutai lakos és V. Ákos 18 éves kaposvári lakos egy 16 éves lány társukkal bűnszövetségben 2013. szeptembertől 2014. március közepéig új pszichoaktív anyagnak minősülő port szereztek be, melyet egyéb anyagokkal összekevertek. Az így létrejött vegyületet műanyag tasakokba adagolták, majd azokat a két férfi értékesítette.

Az anyagot többek között eladták egy 17 éves fiúnak is, aki abból több ismerősét is megkínálta. A nyomozás során megtartott házkutatások alkalmával lefoglalt növényi származékok az igazságügyi szakértői vélemény alapján új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

A nyomozók a négy fiatalt elfogták, őket a rendőr-főkapitányságra előállították. B. Bencét új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és kábítószer birtoklása vétség, V. Ákost és a fiatalkorú fiút új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, a fiatal lányt pedig új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és  kábítószer készítésének elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. B. Bencét kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az eljárást most befejezte, és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

Címkék: bűnszövetség, pszichoaktív, dealer, fiatal, tini, labor, drog, kábítószer, kék hírek