A kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság napi szolgálati csoportja csütörtökön egy helyismereti gyakorlat során ismerkedett meg a kaposvári teátrum épületének sajátosságaival.

A színház összesen 650 fő befogadására alkalmas. Ezért is fontos, hogy a tűzoltók - a színészek és a nézők biztonsága érdekében - tisztában legyenek azzal, hogy tűz esetén miként tudják legrövidebb úton és leggyorsabban kiüríteni az intézményt, és megfékezni a lángokat.

A szolgálati csoport tagjai megismerkedtek a színház „speciális jellegével”. Feltérképezték a labirintushoz hasonló folyosókat, amelyek nehezítik a mentést, valamint kipróbálták, mely menekülési útvonalon képesek a legrövidebb idő alatt biztonságba helyezni a közönséget.


a katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételei
a katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az állomány bejárta a színpadi és a nézőtéri részt. Letesztelték a vasfüggönyt, amellyel el tudják választani a színpadot a nézőtértől, így például ha lángra lobban a díszlet a színpadon, a gyors intézkedéssel a tűz nem terjed tovább.

A színház tűzvédelmi szakembere ismertette a tűzoltókkal a díszletekhez is felhasznált égéskésleltető anyagokat, illetve a függönyök locsolóberendezését.

A tűzoltók átvizsgálták a színház körüli tűzcsapokat, ellenőrizték a bennük lévő víznyomást, majd fokozott figyelmet fordítottak a megközelítési lehetőségekre.

Címkék: vasfüggöny, katasztrófavédő, színház, tűzoltó, Csiky, gyakorlat, kék hírek