Az esetről, a tárgyalásról, valamint a tragédia visszhangjáról annak idején a KaposPonton részletesen beszámoltunk.

Röviden: évekkel ezelőtt az akkor még csak 17 éves K. Mihály és vele egyidős barátja, V. Dávid példátlan kegyetlenséggel ölték meg diáktársukat. Az áldozatot elcsalták és előre kitervelten végeztek vele.

A rá kiszabott 14 éves börtönnél is nagyobb büntetés érte a kaposvári diákgyilkosság miatt elítélt K. Mihályt: elhunyt az édesanyja - írja mai cikkében a borsonline. A napilap szerint a fiatalember azt veszítette el, akit a legjobban szeretett. Az ismerősök azt mondták a portál tudósítójának, hogy az asszony magára vette fia bűnének terheit, ám egyben ő volt az, aki Mihály legfőbb támaszát is jelentette. Fiát rendszeresen látogatta, és bízott benne, hogy Mihály őszintén megbánta tettét, és szabadulása után becsületes életet kezd.

A gyászszertartáson való részvételét a börtönparancsnok engedélyezte és mivel a fiú példás magatartást tanúsít a börtönben, ezért úgy határoztak, hogy bv-s kísérő sem kell mellé. A Bors úgy tudja: a brutális fiúk a rácsok mögött már leérettségiztek és egy színjátszó kör előadásában is aktív szerepet vállaltak.

forrás: Bors

Címkék: osztálytárs, temet, brutális, kegyetlen, gimnázium, gyilkos, börtön, Deseda, diák, kék hírek