2008. május végén a két kaposvári gimnazista előre kitervelten agyonverte és egy tóba dobta osztálytársukat. Csak azért mert barátjuk ellenszenvessé vált nekik. A meggyilkolt fiú szülei elmondásuk szerint azóta elvesztették életcéljukat, mindennap kijárnak a temetőbe. A fiúk sokat segített nekik és egyetlen támaszuk lett volna idős korukra. A bíróság ítélete szerint az emberölés visszavezethető arra, hogy a két tettes szülei hibásan nevelték a gyermekeiket.

Fekete ruhában, fájdalomtól megtörten érkezett meg a nagyatádi házaspár a bírósági tárgyalásra. Azt mondják, elvesztették életük értelmét. A tetteseknek nem tudnak megbocsájtani, mondták tavaly, amikor a Pécsi Ítélőtáblán  14-14 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték az elkövetőket. A büntetőbírák ítélete szerint a gyilkosok cinikusan és brutálisa végeztek áldozatukkal, nem szánták meg a kegyelemért könyörgő áldozatukat.


Képgaléria: a diákgyilkosok tárgyalása - 2008. december 11.Képgaléria: a diákgyilkosok tárgyalása - 2008. december 11.Képgaléria: a diákgyilkosok tárgyalása - 2008. december 11.Képgaléria: a diákgyilkosok tárgyalása - 2008. december 11.Képgaléria: a diákgyilkosok tárgyalása - 2008. december 11.Képgaléria: a diákgyilkosok tárgyalása - 2008. december 11.Képgaléria: a diákgyilkosok tárgyalása - 2008. december 11.
Képgaléria: a diákgyilkosok tárgyalása - 2008. december 11.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!



A bíróság mai ítélete azt tartalmazta: a gyilkos fiúkkal együtt felelősek a gondozóik is a bűncselekményért. Azt elkövetők jellemfejlődési hiányosságai nevelési hibára vezethetőek vissza. Az emberi méltóságnak, szánalomnak és könyörületnek, mint értékeknek gyermekkorukban be kellett volna épülni a személyiségükbe, ám ez nem történt meg. A szülők megelégedtek azzal, hogy a fiúk jó tanulmányi eredményeket értek el. A két tettes 2007. ősze óta rendszeresen alkoholt fogyasztott, az egyik fiú éjszakánként elszökött otthonról, ám ezt a szülei nem vették észre.


Nézze meg a helyszínelés képeit!Nézze meg a helyszínelés képeit!Nézze meg a helyszínelés képeit!Nézze meg a helyszínelés képeit!Nézze meg a helyszínelés képeit!Nézze meg a helyszínelés képeit!Nézze meg a helyszínelés képeit!Nézze meg a helyszínelés képeit!Nézze meg a helyszínelés képeit!Nézze meg a helyszínelés képeit!Nézze meg a helyszínelés képeit!
Nézze meg a helyszínelés képeit!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az ítélet nem jogerős. A meggyilkolt fiatal, Sz. József szülei azt mondták, hogy megnyugvással elfogadják a döntést, nyilatkozni viszont nem akarnak. A másik fél a Pécsi Ítélőtáblához fellebbez majd.         

Korábbi videóink a diákgyilkosságról







Korábbi cikkeink a diákgyilkosságról

Gyilkosság Kaposváron

Nuncsaku a tóban, elfogták a gyilkosokat

Beteg társadalom

Egy égő gyertya margójára

Emlékező diáktársak

"Mindössze annyi volt a bűne, hogy nem segített a dolgozatoknál a gyilkosainak"

Az utolsó utáni órában vagyunk!

Gyászolók

Nem felejtenek

Kaposváron a gyilkosok

Csendes tanévzáró

Vádemelési javaslathoz ért a gyilkos gimisek ügye

Megzuhantak a gyilkos tinik

Még idén tárgyalhatják a diákgyilkosok ügyét

Kaposváron a diákgyilkosok ügye

Megdöbbentő részletek a diákgyilkosságról

Az osztálytársakat hallgatták meg a bíróságon

"Ritka az ilyen brutális gyilkosság"

Címkék: öl, áldozat, fiatal, gyilkosság, hal, diák, kék hírek