A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a siófoki járőrök hétfőn este kilenc óra előtt egy, a városban nagy sebességgel közlekedő személygépjárműre lettek figyelmesek. A rendőrök az autó után mentek és megkülönböztető fény-, illetve hangjelzésekkel próbálták megállítani, azonban a sofőr ennek nem tett eleget, sőt gyorsítani kezdett.

A jármű vezetője - több a forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzését figyelmen kívül hagyva - Zamárdi irányába menekült. A sofőr - annak ellenére, hogy már szemből is egy rendőrautó megkülönböztető jelzéssel próbálta őt megállítani - felhajtott az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalára. Pár perc múlva a kocsi füstölni, kipufogója szikrázni kezdett, majd sebessége lassult, és megállt.

Ekkor az autó 21 éves siófoki vezetője és utasa helyet cseréltek, majd a sofőr kiugrott a kocsiból és a rendőrök elől az autópálya melletti drótkerítésig menekült, arra felmászott, azonban a rendőrök utolérték és elfogták.

A férfiról kiderült, hogy vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett. K. Arnoldot az egyenruhások a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították és ellene az általa elkövetett szabályszegésekért közigazgatási és szabálysértési eljárást kezdeményeztek.



Az Balaton-parti egyenruhások egy járművezetéstől eltiltott férfit is elfogtak tegnap. B. Róbertet azonban nem kellett üldözni, megállt magától is. A rendőrök az ellenőrizés során megállapították: a 39 éves helyi férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, valamint a Sárbogárdi Rendőrkapitányság 2014. január 1-jén eltiltotta a járművezetéstől.

Az egyenruhások B. Róbertet a helyszínen elfogták, a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították, ahol járművezetés az eltiltás tartama alatt szabálysértés elkövetése miatt - gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából - őrizetbe vették.

Címkék: üldöz, menekül, autó, rendőr, kék hírek