Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla szerdán annak a nőnek a tizenöt év fegyházbüntetését, aki 2011 decemberében megölte édesapja szomszédját a Somogy megyei Balatonszabadiban. Az ítélet jogerős.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa Keglovits Józsefnét nyereségvágyból elkövetett emberölés, élettársát bűnpártolás miatt marasztalta el.

A büntetőtanács az új Btk.-nak a büntetlen előéletűekre vonatkozó rendelkezéseit alkalmazva lehetővé tette, hogy a nő a büntetés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra kerüljön, az élettársára korábban kiszabott három és fél év börtönbüntetést pedig túl szigorúnak találta, ezért időtartamát két évre csökkentette.

gamászapuszta

(korábbi felvétel)

Mint arról korábban beszámoltunk: Keglovits Józsefné az élettársával együtt karácsony alkalmából látogatta meg az édesapját. Amikor az italozó életmódot folytató párnak elfogyott a pénze, a nő átment a szomszédba, az ott lakó 60 éves nőt bántalmazta, és 20 ezer forint értékben ékszert és egyéb ingóságokat vitt el tőle.

A szakértők szerint az áldozat 10 ütést kapott az arcára, és 12 nagy erejű rúgást a testére. Attól halt meg, hogy megfulladt: belélegezte az orrcsonttörés miatt folyó vérét. Időben érkező orvosi segítség megmenthette volna. A rendőrök szerint egy téglával verték agyon, a szakértők azonban csak egy érdes felületű, tompa tárgyat tudtak azonosítani.

Az elsőfokú eljárásban a férfi bűnösségét a gyilkosságban csak az bizonyította volna, hogy a rendőrkutya felismerte a szagát a lakásban, és a poligráfos vizsgálat is ellenük szólt, amely szerint a vádlottak nem mondtak igazat. Csak a nő DNS-ét találták meg az áldozat körme alatt, az ő bűnössége ezzel bizonyossá vált. A szagnyom önmagában nem döntő bizonyíték a férfi ellen, ráadásul a nő azt vallotta: a férfi ruháiba öltözött.

 

 

Korábbi cikkeink a témában:

Értelmetlen brutalitás

Filléres kacatjaiért ölték meg a nőt

Barbárok: téglával ölték meg az idős nőt 20 ezer forintért

Hiába kiabált segítségért: lezárult a nyomozás a gamászapusztai gyilkosság ügyében

Előzetesben a gamászapusztai gyilkosok - videóval

Házában verték agyon a gamászapusztai idős nőt

Címkék: gamásza, puszta, agyonver, jogerős, tégla, gyilkosság, kék hírek