A kihűléstől mentették meg a balatonföldvári rendőrök egy 90 éves asszonyt, akit éjszaka egy utcasarkon találtak. Hálóingben, mezítláb feküdt a kövezeten. Az idős asszony a betegsége miatt kóborolt el otthonról, és megfagyott volna, ha a rendőrök és a mentősök nem segítenek rajta.

Ahogy arról tegnap is beszámolunk: egy járőrpáros találta meg a 90 éves asszonyt az utcasarkon fekve kedden éjjel 2 óra után. Hálóingben volt és mezítláb.  

- Azonnal betettük a szolgálati gépkocsinkba, a hátsó ülésre fektettük, szolgálati kabátunkat levetettük, kezét-lábát becsavartuk, és elkezdtem a gépkocsi felmelegítését - mondta a balatonszárszói körzeti megbízott, Pusztai Zoltán.

A rendőrök még egy pokrócot is terítettek a nénire, és mentőt hívtak hozzá. Az idős nő beszélni sem tudott, csak azt bírta elmondani, hogy melyik utcában lakik. Az egyenruhások találomra becsengettek az egyik házba, és véletlenül így találták meg a családját.

- A néninek a lánya nyitott ajtót, szerencsével jártunk tehát. Közöltük, hogy az idős hölgyet megtaláltuk Zamárdiban, a kihűlés fenyegette, ezért mentőszolgálattal vitettük a siófoki kórházba - árulta el a Balatonföldvári Rendőrőrs őrmestere, Böröcz Balázs.

Úgy tudjuk az idős asszony a betegsége miatt kóborolt el éjszaka. Elfordította a kulcsot az ajtózárban, így jutott ki a házból, miközben a családja aludt. Jelenleg is kórházban ápolják, de feltehetően karácsonyra felépül, és hazatérhet.

Címkék: átfagy, kihűl, megment, néni, rendőr, kék hírek