Az utcán járőrözve egy földön fekvő emberre lettek figyelmesek a zamárdi járőrök. Amikor közelebb mentek hozzá, látták, hogy egy idős néni hálóingben, mezítláb fekszik a hajnali fagyban, a jéghideg földön. Az idős hölgy ekkor már annyira kihűlt, hogy végtagjai szinte meg voltak fagyva és beszélni is alig tudott.

A két rendőr a 90 éves nénit azonnal a szolgálati gépkocsijuk hátsó ülésre fektették, az autóban befűtöttek neki, szolgálati kabátjaikkal betakarták, és mentőt hívtak hozzá.

Az összefagyott idős hölgy nem tudta megmondani, hogy mi történt vele, továbbá azt sem, hogy pontosan hol lakik, csak az utcanevet tudta. Ezért miután a mentőszolgálat munkatársai a nénit elszállították, a rendőrök a hölgy által elmondott utca első házába becsengettek, ahol mindjárt szerencsével jártak, ugyanis a néni lánya nyitott nekik ajtót, aki a zsaruknak elmondta, hogy édesanyja idős kora miatt beteges, és nem mindig emlékszik arra, hogy mit csinál. Így történhetett meg, hogy az éjszaka meglépett otthonról. A rendőrök gyors és segítőkész munkájának köszönhetően a néni családja körében ünnepelheti a  karácsonyt.

Címkék: átfagy, megment, kihűl, néni, rendőr, kék hírek