A fenti képen látható kutyaólban élt az a kistestű jószág, amit a rendőrség tájékoztatása szerint október negyedikén délelőtt vert agyon a gazdája. A 42 éves kaposvári férfi háza udvarán a láncra kötött ebet egy lapáttal nagy erővel többször is megütötte, majd az elpusztult kutya tetemét a szomszéd gazos területére dobta.

Az egyenruhások N. László Károlyt elfogták, előállították és szabadlábon hagyása mellett gyanúsítottként hallgatták ki. Az állatkínzás vétsége miatt indított eljárást most befejezték és a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Kaposvári Járási Ügyészségre.

A legutóbbi ilyen, bíróság elé került állatkínzót egy év négy hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítéték két évre felfüggesztve - adta hírül internetes oldalán a Philip Természet- és Állatvédő Egyesület. Az elítélt az alábbi képgalériában látható Jázmint tartotta méltatlan körülmények között.


A Philip Természet- és Állatvédő Egyesület felvételeiA Philip Természet- és Állatvédő Egyesület felvételeiA Philip Természet- és Állatvédő Egyesület felvételeiA Philip Természet- és Állatvédő Egyesület felvételeiA Philip Természet- és Állatvédő Egyesület felvételeiA Philip Természet- és Állatvédő Egyesület felvételei
A Philip Természet- és Állatvédő Egyesület felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A kutyamenhelyet is üzemeltető civil szervezetnél abban bíznak, hogy a tavaly óta szigorodó büntetések talán elrettentik a kegyetlenkedéstől a gazdákat.

Hasonló témákról, sajnos a KaposPonton már eddig is többször voltunk kénytelenek beszámolni. Alább az idei év terméséből válogattunk:

2013-10-16: Feltehetően visszalopta kutyáját az állatmenhelyről egy felelőtlen gazda, akitől korábban azért kobozták el kutyáit, mert azok több emberre és még stábunkra is rátámadtak.

2013-10-10: Nem tudták megmenteni a meggyötört kiskutyákat. Napokig lebegett élet-halál közt az állatkínzók karmaiból kimentett két kölyökkutya. A tulajdonos ellen eljárást kezdeményeznek az állatvédők.

2013-07-17: Véget ért a nyomozás a fonyódi állatkínzás ügyben. K. Katalin a rekkenő hőségben egy áruház parkolójában az autójában hagyta kutyáját. Az átforrósodott kocsiban az eb elpusztult. Felfüggesztett börtön lett az ítélet.

2013-03-20: A kutyák tulajdonosa elköltözött a Somogy megyei Szilvásszentmártonból, az állatokat egy ismerősre bízta, akinek nem volt pénze az ebekre, így láncraverve éheztek a kutyák.

2013-02-02: Autóhoz kötötte a kutyát, úgy húzta végig az úttesten. Az állatkínzó férfit előállították a rendőrök.

Címkék: éhez, agyon, ítél, állatkínzó, ver, kutya, börtön, bíróság, kék hírek