A meghökkentő esetről korábban mi is beszámoltunk.
Majd később a fejleményekről is.
A fiatalember nem tudott belenyugodni hogy szerelme szakított vele, a kibékülés érdekében folyamatosan zaklatta. Tavaly augusztus 1. és december 27. között például több mint 16 ezerszer próbálta meg felhívni. - Tudtuk meg a TEOL oldaláról.  
Érzelmeit egyébként is sajátos módon mutatta ki. Volt, hogy leköpte, máskor megrúgta, vagy éppen beleharapott az orrába, sőt kábítószer árusításért is feljelentette. Bántalmazta Kaposváron, ahova a lány középiskolába járt és Szabadiban, ahol lakott.

Ha a lány nem akart vele szóba állni, nem engedte továbbmenni, volt, hogy a hajánál fogva a földre rántotta és összerugdosta. December 18-án megint megfenyegette lányt és a kabátujjában elrejtett késsel megbökte a combját. December 27-én egy közösségi portálon, ahol már korábban is fenyegette, az üzente neki, ha nem ad neki újabb esélyt, akkor másé sem lehet, mert megöli.

Másnap baráti körben is mondogatta, hogy elvágja a lány torkát, majd magával is végez. Bele is tett egy konyhakést a hátizsákjába. Ekkor a baráti körből figyelmeztették a lányt, a rendőrséget is értesítették, így a férfit őrizetbe vették, jelenleg házi őrizetben van. Az ügyészség az emberölés előkészülete mellett zaklatással, aljas indokból elkövetett
személyi szabadság megsértésével és aljas indokból, folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértéssel vádolja a férfit.

A vádlott a bíróságon lényegében beismerte tetteit, de azokat némiképp enyhíteni igyekezett, olykor a rendőrségen tett vallomásával ellentétben. A szakértők a kórosság mértékét még el nem érő antiszociális személyiségzavart állapítottak meg a vádlottnál, ez azonban beszámítási képességét nem érintette. A tárgyalást elnapolták, még további tanúkat hallgatnak majd meg.

Címkék: attala, barátnő, férfi, kés, kék hírek