Emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Tolna megyei Főügyészség a Szekszárdi Törvényszékre, az 1994-es születésű attalai férfi ellen. A vád szerint a fiatalember nem tudott belenyugodni, hogy hasonló korú szerelme, akit gyerekkoruk óta ismert, 2012 augusztusában szakított vele. A vádirat szerint ezért telefonon zaklatta, követte, majd többször is bántalmazta a fiatal lányt - tájékoztatott dr. Ökrös Magdolna, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A lány Kaposváron járt középiskolába, ahova a vádlott többször utánament. Érzelmeit sajátos módon nyilvánította ki, október 19-én például leköpte, más alkalommal pedig derék és vesetájékon rúgta meg a sértettet. Arra is volt példa, hogy beleharapott az arcába, orrába.

Novemberben, Szabadiban, ahol a lány lakott, felszólította, hogy álljon meg, mert beszélni akar vele. Mivel nem állt meg, a támadó a hajánál fogva a földre rántotta és testét összerugdosta. Egy közösségi portálon is küldözgetett neki fenyegető üzeneteket, amelyeknek a tartalma már arra utalt, hogy akár élet elleni támadással is számolni lehet.

December 18-án - szintén Szabadiban - megint megfenyegette lányt, majd a kabátujjában elrejtett késsel megbökte a combját. December 27-én üzeneteket küldözgetett a sértettnek, ha nem békül ki vele, nem ad neki újabb esélyt, akkor másé sem lehet, mert megöli. Másnap baráti körben mondogatta, hogy elvágja a torkát, majd magával is végez. Bele is tett egy konyhakést a hátizsákjába. Ekkor már rokoni, baráti körből figyelmeztették a lányt és a rendőrséget is értesítették, így a férfit a lakása közelében őrizetbe vették.

A szakértő szerint a vádlottban a szerelmi visszautasítással összefüggésben negatív pszichés folyamatok indultak el. A kórosság mértékét még el nem érő antiszociális személyiségzavart állapítottak meg, ez azonban a vádlott beszámítási képességét nem érintette. Az ügyészség az emberölés előkészülete mellett aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésével és zaklatással is vádolja a férfit.

(Zipp.hu)

Címkék: gyilkol, barátnő, kés, férfi, somogy, kék hírek