Hazaértek Belgiumba a Siófokon a múlt hét végén holtan talált 21 éves belga fiú barátai – írja a Gazet van Antwerpen. A velvet.hu információi szerint, a szerdán megérkezett fiatalok egyike megelégelte a médiában elterjedt elméleteket, és pár szót beszélt a lapnak a történtekről.

"Egészen az utolsó pillanatig mindent elkövettünk, hogy segítsünk Robinon" – mondta a 28 éves férfi. "Úgy gondoltuk, Robin túl fáradt volt, miután öt napig partizott. Melege volt és a nyelve elfehéredett. Amikor az állapota rosszabbodott, hívtuk a mentőket" – magyarázta.

Amint arról a KaposPont is beszámolt: az Interpol is vizsgálódott a Siófokon elhunyt belga fiú ügyében, a belga külügy szerint a rendőrség gyanús halálesetként vizsgálta az ügyet. A fiatalember a Balaton Sound fesztiválon is részt vett barátaival, melyet  a férfi Facebook adatlapján található fényképek is alátámasztanak.

A fesztivál szervezői közleményt adtak ki arról, hogy senki sem vesztette életét a fesztivál területén. Ezt később a rendőrség is megerősítette, hozzátéve, hogy közigazdasági eljárásként vizsgálják a tragédia körülményeit.



Címkék: parti, Sond, nyomoz, belga, meghal, fiatal, Balaton, kék hírek