A siófoki Petőfi sétányon egy szórakozóhely bejáratával szemben, az utcán előzetes szóváltást követően két társaság összeverekedett. Egy 18 éves budapesti fiatalember sérüléseket okozott egy 22 éves helyi lakosnak. A rendőrök a két társagából öt embert elfogtak és előállítottak a Siófoki Rendőrkapitányságra. P. Ábel budapesti lakos ellen súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást, a többieket tanúként hallgatták ki a nyomozók.


Siófok közelében egy zalai férfi késő éjszaka előzetes szóváltást követően késsel több helyen megszúrt egy andocsi férfit, aki ennek következtében kisebb sérüléseket szenvedett.  A 47 éves E. Józsefet a rendőrök elfogták, előállították a rendőrkapitányságra és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indítottak ellene eljárást.


A siófoki rendőrök a hajóállomás mellett található parkolóban ellenőrizték egy autó vezetőjét és három utasát. Az egyenruhások átvizsgálták a kocsit, és a sebességváltó megtört gumiborítása alatt egy cigarettás doboz külső nylon fóliájában több fehér színű, szív alakú tablettát találtak. A négy személy közül B. Tivadar Róbert és R. Balázs enyingi lakosokat előállítottak a rendőrkapitányságra, ellenük kábítószer birtoklásának vétsége miatt indult eljárás.


A siófoki rendőrök két dühöngő férfit is előállítottak vasárnapra virradóra. A két budapesti férfi reggel megjelent a már bezárt, Petőfi sétányon található egyik bárban, ahonnan csak többszöri felszólítása távoztak. 9 óra után ismét visszatértek a helyszínre és egy kővel betörték a bár személyzeti ajtaját, bejutottak a bárba  és az ott tartózkodókat fenyegették, inzultálták, mely viselkedésükkel megbotránkozást, riadalmat keltettek. H. László 32 éves és B.  Ferenc Norbert 24 éves férfiak ellen garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.


A siófoki Petőfi sétányon egy komlói fiatalember  két budapesti lánnyal beszélgetett egy szórakozóhely előtt. A 21 éves férfi összeveszett az egyik lánnyal és arcon ütötte. A sértett társaságában lévő három budapesti fiatalember a bántalmazó fiút kezdték el ütni. A 21 éves M. Árminnak a bántalmazás során sérülései keletkeztek, az általa megütött K. Petrának szintén sérülései keletkeztek. A huszonéves fiatalokat a rendőrök a helyszínen elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. M. Ármin és a három budapesti fiatalember – V. Richárd, V. Alex, H. Márk -  ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indított eljárást a Siófoki Rendőrkapitányság.


Zamárdiból érkezett bejelentés a siófoki rendőrkapitányság ügyeletére egy budapesti lakostól. A 23 éves sértett elmondta, hogy az éjszaka egy szintén budapesti lakos megverte egy zamárdi apartmanban, sérülései keletkeztek és kórházi ellátásra szorult. A balatonföldvári rendőrök a helyszínen megtalálták a sértett által említett személyt, akit elfogtak és előállítottak a siófoki rendőrkapitányságra. A 24 éves G. Csongor Róbert ellen súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást.



Címkék: előállítás, Zamárdi, verekedés, garázdaság, kék hírek, Siófok