Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádol az ügyészség 57 éves hedrehelyi nőt.

Ahogy arról korábban a KaposPont beszámolt: tavaly szilveszterkor a családjával együtt volt a házban voltak: anyja, fia, menye, és az unokái: egy 8 hónapos fiú, egy 4 és fél éves kislány és egy 2 és fél éves kislány.

Délelőtt a mozgóbolt autója ért a ház elé, hangjelzést adott. A nyitott kapu elé érve a bejárat előtt parkolt. A gyerekek anyja élelmiszert akart venni, ezért vette a pénztárcáját és az udvaron át az autó jobb oldalához, az árukiadó ablakhoz ment. A gyerekek apja kukoricát indult morzsolni. Ennek hallatán a kislányai követték volna, de rájuk szólt, hogy kabát, sapka nélkül nem mehetnek ki a házból. A férfi munka közben nem látta az autót. Az épületben maradó nagymama vette át a gyerekek felügyeletét. Előbb felöltöztette a kisebbik lányt, aki kiszaladt az udvarra, miközben ő a másikra adta rá a ruháit. Ezután a nagyobbik lány is kifutott. A nagymama nem tartotta vissza őket, senkinek sem szólt, hogy kimentek. Az anya közben elölről megkerülte a kocsit, visszafelé tartva a házba. Meglátta, hogy közeledik a nagyobbik lány, akit megállásra szólított fel. Azt azonban nem láthatta, hogy a kisebbik gyerek hátulról közelíti meg a kocsit. Ezt a szomszédasszony vette észre, aki szintén vásárolni tartott feléjük. "Erzsi, ott van a kislány!"-kiabálta, de ekkor a sértett megboltott, és hasra esett. Ebben a pillanatban tolatott a sofőr, a jármű kereke áthaladt a gyerek fején. Az anya odarohant, a karjába kapta, bevitte a házba és egy asztalra fektette. Az apa mobiltelefonon hívta a mentőket, de a gyereket már nem lehetett újraéleszteni. Belehalt a koponyatörésébe és agyzúzódásába.

A bíróságon ma 1 év börtönbüntetésre ítélték az anyát 2 évre felfüggesztve. A bíró hangsúlyozta: a nagymama felelősségén túl a véletlenek összjátéka kellett a balesethez: nyitva volt a kapu, a mozgóboltos nem este jött a szokott időben, a sofőr tolatva indult, a gyermek nem elölről, hanem hátulról kerülte meg a járművet. Az ítélet jogerős, az ügyészség és a vádlott tudomásul vette.

A helyszínen készült riportunk!

 

Címkék: gázolta, unokáját, mozgóboltos, halálra, Hedrehely, kék hírek