A Kaposvári Törvényszék 2013. május 13-án 9.00 órakor és május 14-én 8.30  órakor kezdi meg Szita Bence megrázó gyilkossági ügyének tárgyalását.

Az első napon a bíróság a vádlottak, míg a második  tárgyalási napon a tanúk kihallgatását tervezi. Június 4. és 5. napján pedig a szakértőket hallgatják meg a törvényszéken.

A vádlottakat ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött  személy ellen elkövetett emberölés büntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirati szerint a harmad rendű gyanusított felbérelte az első és másodrendű vádlottakat, hogy  barátjának 11 éves nevelt fiát öljék meg. Miután meggyilkolták a kisfiút P. Erika bejelentette annak eltűnését, később azonban a nyomozók megtalálták a gyermek holttestét.  

Mint arról korábban beszámoltunk: P. Erika két hajléktalan férfit, a 41 éves K. Józsefet és az 57 éves B. Józsefet bízta meg a 11 éves Szita Bence megölésével. Később kiderült: az asszony zavaros vallomásában arról beszélt, hogy a gyereket okolta azért, mert nem élhet együtt a barátjával, Bence nevelőapjával. Abban látta a megoldást a problémára, ha megöli a kisfiút. A gyilkosok szisztematikusan, előre eltervezték, hogy a Somogy megyei sántosi erdőbe csalják a gyereket. Ásót, kést és zseblámpát vittek magukkal.

Két autóval mentek, P. Erika Fiat Tipójában ült a nő, Bence és B. József, míg K. József egy Suzukit vezetett. A gyilkosság előtt megálltak egy kocsmában inni, ahol a kisfiút is látták. Ő ekkor még nyilvánvalóan nem sejtett semmit. Azt hitte, hogy P. Erika megmutatja neki, hol fog majd házat építeni.

Amikor a sántosi erdőnél kiszálltak az autóból, már sötét volt. Az asszony és két társa együtt kísérte a kisfiút egy elhagyatott részre, ahol ütni, rugdosni kezdték, majd ásóval és késsel csaknem halálra kínozták. P. Erika egy zseblámpával világított. A gyerek ennek ellenére még élt, amikor gyilkosai elásták.

Mint az igazságügyi orvos szakértő megállapította, halálát fulladás okozta.

A Somogy Megyei Főügyészség B. József I. r. vádlottat 1 rendbeli előre kitervelt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével vádolta, mint társtettest, K. József II. r. vádlottat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével vádolta, mint társtettest, P. Erika III. r. vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével vádolta, mint felbujtót. Ide kattintva elolvashatja a vádemelés teljes szövegét!

Az ügy kapcsán rengeteget cikkeztünk; legutóbb arról írtunk, hogy autójából hallgatta végig Szita Bence megölését P. Erika. A nyomozás lezárásáról is tudósítottunk, illetve arról, hogy az elmeorvosi szakértő szerint Bence mostohaanyja, P. Erika beszámítható.

Nézze meg korábbi videóinkat:

 

Címkék: bence, tárgyalás, szita, törvény, bíróság, kék hírek