A hajléktalan férfi 21 késszúrással ölte meg barátját, aki korábban befogadta a házába. Ezzel az ítélőtábla helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék korábbi ítéletét. A két férfi filmnézés közben veszett össze valamin. Az ítélet jogerős.

Mint arról korábban beszámoltunk: a hajléktalan vádlottat 2011. októberében a vele baráti viszonyban lévő sértett fogadta be a Puskin utcai lakásába Kaposváron. Közös szobában laktak, rendszeresen italoztak. 2012. január 16-án már a reggeltől nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak el közösen, melytől a vádlott a délutáni órákra közepes fokban, míg a sértett súlyosan lerészegedett. 17 óra körül részegen ismeretlen okból összevesztek.

A gyilkos azt állítja: a házigazda magához vett egy konyhakést, amivel több fenyegető mozdulatot tett a barátja felé. A vádlott ettől feldühödött, kiütötte a másik férfi kezéből a kést, majd azt a földről felvette. A sértettet belökte a fürdőszobába, aki ettől hanyatt esett. A vádlott rátérdelt és a sértett arcát, nyakát és felsőtestét összesen 21-szer megszúrta. Az áldozat a helyszínen perceken belül elhunyt. A késelő ezután elmenekült, majd a konyhakést a McDonald’s étterem kerti részében egy bokor alá elrejtette, de a kiérkező rendőrök elfogták, a gyilkos eszközt megtalálták.

17 év fegyházbüntetésre ítélték ma a késelőt a Kaposvári Törvényszéken. Nem jogerősen, mert az ügyészség tudomásul vette, de a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíró az ítélet indoklásában elmondta: nem volt vitás, hogy ki követte el a gyilkosságot, hiszen a történtek után a vádlott több hajléktalan barátjának elmesélte, hogy mit tett. Hogy így történt, ezt a tanúk valamennyien megerősítették a bíróságon. Gátlástalanul és kegyetlenül gyilkolt, hiszen a pengével többször átszúrta áldozata testét, a fejre, nyakra, mellkasra irányuló döfések közül sok egyenként is halálos lett volna. A férfi egyébként már volt büntetve testi sértésért, ugyanilyen motiválatlan cselekedettel esett neki egy ismerősének italozás közben, és összeverte. A gyilkosságról elhangzott a tárgyaláson: lehet, hogy a két férfi filmnézés közben veszett össze a Puskin utcai házban.

Nézze meg korábbi videónkat!

Címkék: puskin, másodfok, fegyház, gyilkos, hajléktalan, kés, kék hírek