A hajléktalan életvitelt folytató vádlottat 2011. októberében a vele baráti viszonyban lévő sértett befogadta a Puskin utcai lakásába Kaposváron, ahol közös szobában laktak, rendszeresen fogyasztottak együtt szeszes italt.

2012. január 16-án már a reggeli órákban italozni kezdtek, napközben nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak el közösen, melytől a vádlott a délutáni órákra közepes fokban, míg a sértett súlyosan lerészegedett.

17 óra körül részegen ismeretlen okból összevesztek, ekkor a házigazda magához vett egy konyhakést, amivel több fenyegető mozdulatot tett a barátja felé. A vádlott ettől feldühödött, kiütötte a másik férfi kezéből a kést, majd azt a földről felvette. A sértettet belökte a fürdőszobába, aki ettől hanyatt esett. A vádlott rátérdelt és a sértett arcát, nyakát és felsőtestét összesen 21-szer megszúrta. Az áldozat a helyszínen perceken belül elhunyt.

A késelő ezután elmenekült, majd a konyhakést a McDonald’s étterem kerti részében egy bokor alá elrejtette, de a kiérkező rendőrök elfogták, a kést megtalálták.

A vádlott előzetes letartóztatásban van, a vádiratban a Somogy Megyei Főügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: Puskin utca, emberölés, gyilkos, kés, vád, kék hírek