A bűnügyi statisztikákat a legfőbb ügyész elemezte a Magyar Távirati Irodának. Polt Péter elmondta, hogy az évek óta tartó csökkenő tendencia az emberek biztonságérzete szempontjából is fontos.

a KaposPont az utóbbi időben az alábbiakról (is) tudósított:

Pszichológusi segítségre szorul Szita Bence féltestvére - a család összeroppant

Sodrófával verte agyon volt apósát - 16 évet kapott

Szexuális indítékból ölt a kaposvári férfi

Elmeorvos vizsgálja az anyagyilkossággal gyanúsított Z. Dávidot

Életfogytiglan a gyerekeket molesztáló gyilkosnak

Nyugdíjas féltékenység: elítélték a baltás gyilkos férjet

Bűnösnek vallotta magát a bíróságon a gyilkos mozsgói orvvadász

Paradox módon a legfőbb ügyész ugyanilyen kedvezőnek tartja az ismertté vált korrupciós cselekmények számának növekedését is, hiszen ennél a bűncselekménytípusnál nagy a látencia, azaz gyakran nem is szereznek tudomást a hatóságok az ilyen jellegű bűncselekményekről, csak a káros hatások érzékelhetők az ország működésében.

A legfőbb ügyész jelentős sikernek tekinti a bundaügy felgöngyölítését. A futballfogadási csalásokkal kapcsolatban Németországból induló nemzetközi bűnügyi együttműködést az Eurojust, az EU ügyészi szervezete integrálta, egyik motorja pedig a magyar ügyészség volt.

Szintén jelentős eredménynek tartja a legfőbb ügyész a rendőri visszaélésekkel kapcsolatban tavaly nyáron megkezdett eljárást, amely a sajtóban V. László nevéhez kötve vált ismertté.

A bűnözés tavalyi alakulásának első, tájékoztató jellegű, nem végleges adataiból a legfőbb ügyész szerint úgy tűnik: átlagos év volt, nincsenek kiugró értékek, és ezen adatok összességében óvatos bizakodásra adnak alapot.

bűnügyi térkép

Címkék: , legfőbb ügyész, tudósít, bunda, KaposPont, gyilkosság, kék hírek