Fegyveresen elkövetett rablás bűntette és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat három férfi ellen a Kaposvári Nyomozó Ügyészség. A vádirat szerint az elsőrendű vádlott, aki a kaposvári rendőrkapitányságon járőrként dolgozott 2010. október 14-én délután a személygépkocsijával előzetes megbeszélésüknek megfelelően barátját a lakásától a Szondi utcai postahivatal melletti parkolóba szállította.

Az esetről a KaposPont is tudósított. Klikkeljen és korábbi cikkünkben megnézheti videónkat is!

Ott a barátja odament a posta mellett parkoló értékszállító járműhöz. Egy maroklőfegyvernek látszó tárgyat fogott a gépkocsivezetőre azért, hogy a kocsiban elhelyezett készpénzt elvigye. Megfenyegette, és azt mondta neki, hogy „Ha jót akarsz, szállj ki, de a kulcsot is add ide!” A gépkocsivezető a fenyegetés hatására kiszállt, ekkor a támadó beugrott a volán mögé, majd teljes gázzal elhajtott. Közben a rendőr autójával az Iparos utcába hajtott, és a telephely mellett a földúton megállt. A barátja az elrabolt postakocsival ugyanide jött, leparkolt, majd megkísérelte felfeszíteni a raktérben lévő pénzkazettát. Az ebben elhelyezett festékpatron azonban felrobbant, ezért rabló a benne lévő 29 millió 980 ezer 500 forintot ellopni nem tudta.

Ezt látva a rendőr, aki végig tisztában volt a társa szándékával, barátját a személygépkocsijával a lakására szállította. Ezen túlmenően tavalyelőtt novemberben a rendőr és egy kollégája egy valótlan tartalmú jelentést készítettek egy októberben járőrként foganatosított intézkedésükről. A vádlottak közül a rendőr és a barátja előzetes letartóztatásban van, míg a másik rendőr szabadlábon védekezik. A Kaposvári Nyomozó Ügyészség a rendőr és a fegyvert fogó rabló vonatkozásában fegyházbüntetésre és pénzbüntetésre kért indítványt, a másik járőrt pénzbüntetésre ítélnék.

Címkék: patron, festék, kocsi, posta, rablás, kék hírek