Ahogyan arról elsőként beszámoltunk: másfél év után fogták el azt a két férfit, akik a kaposvári Szondi utcában fegyverrel próbálták meg elrabolni a posta egyik pénzszállító autóját, benne majdnem 50 millió forinttal. Egyikük egy rendőr.

"Add ide a kocsit, vagy fejbe lőlek!" Ezekkel a szavakkal fogott fegyvert egy csuklyás férfi az értékszállító postásautó sofőrjére este a Toldi lakótelepi kispostánál, zárás után 2010 október 14-én késő délután.

A rabló egy pisztolynak látszó tárggyal megfenyegette, és az autóból kiszállásra kényszerítette a postafiók előtt várakozó értékszállító jármű vezetőjét. Ezután elhajtott a kocsival.

A rabló ezután az Iparos utcában megállt a postaautóval, a benne levő 48,5 millió forintot megkísérelte elvinni, de ez nem sikerült, mert a lemezkazetta festékpatronja működésbe lépett. Megfestette és használhatatlanná tette a pénzt. A nyomozás eredménye szerint a bűncselekmény elkövetéséhez a másik férfi úgy nyújtott segítséget, hogy társát a kocsival a Szondi utcába szállította, majd az Iparos utcában megvárta. Amikor a kazetta felfeszítése nem járt eredménnyel, a társát hazavitte.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben tudatta, hogy ők fogták el az elkövetőket, az ügyben pedig " rendőri érintettség van". Ennél többet nem akartak nyilatkozni, csupán annyit: a 33 éves kaposvári férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Ezután a nyomozást átadták a Kaposvári Nyomozó Ügyészségnek. Az ügyészek pénteken indítványozták a két férfi előzetes letartóztatását.    

Információink szerint a rablót segítő rendőr 10 éve dolgozott közrendvédelmi járőrként Kaposváron. Úgy tudjuk, a festékpatron felrobbanása után a tettes egy napig mosakodott fürdőkádban, amíg lesikálta. A nyomozás azért tartott másfél évig, mert sokára jött meg a DNS-szakértői vizsgálat eredménye.

A Kaposvári Városi Bíróság nyomozási bírója elrendelte, hogy mindkét férfit helyezzék előzetes letartóztatásba.

Nézze meg a korábban készült videót!

 

Címkék: Szondi utca, posta, kocsi, rablás, rendőr, kék hírek