Hivatali vesztegetés bűntettével vádolta az ügyészség egy 29 éves monori férfit. A vádlott tavalyelőtt márciusban egy siófoki szórakozóhelyen ismerkedett meg egy helybeli rendőrrel. Az őrmester a barátnőjével mulatott a diszkóban. Amikor a vádlott megtudta, hogy újdonsült ismerőse rendőr, azt az ajánlatot tette neki, hogy nézzen után bizonyos embereknek a rendőrségi adatbázisban, akik neki érdekesek lehetnek. Ezért alkalmanként 100 ezer forintot ígért. Az őrmester és barátnője távoztak, és a rendőr másnap jelentésben számolt be feletteseinek a történtekről.

Az a bíróságon sem derült ki, hogy mi szüksége lett volna az adatokra a férfinak. Ő tagadta a vádakat. Ügyvédje szerint a rendőr találta ki az egész történetet, miután az adott estén elképesztően berúgott, s hazainduláskor a parkolóban azzal kérkedett a társaság többi tagjának, ha úgy adódik, el tudja intézni, ha valakit ittas vezetésen érnek. Másnap józanul jött rá, hogy kompenzálni kellene kijelentéseit, s megírta az említett jelentést a vesztegetési kísérletről.

A bíró szerint a rendőr maga nem a legideálisabb tanú, hiszen annyira részeg volt, hogy félmeztelenül énekelgetett a diszkóban, talán ezért is vélte úgy a vádlott, hogy meg lehet környékezni. Az esetnek azonban egy pártatlan női tanúja is volt, aki megerősítette az elhangzottakat a bíróságon, főként ennek alapján ítélték el a rendőrt, aki állítólag megijedt, hogy a belső elhárítás akarja lépre csalni az ajánlattal, ezért írta a jelentést.

Az ítélet nem jogerős, a védelem enyhítésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.     

Címkék: vesztegetés, korrupció, kenőpénz, adatbázis, rendőr, kék hírek