A Bors megtudta: Szita Bence nevelőanyja, P. Erika vallomásában elismerte, hogy egy zseblámpát vitt a tetthelyre, azzal világította meg a gyereket, amíg csaknem halálra kínozták.

P. Erika ezzel elismerte, hogy végignézte a kisfiú megkínzását. A Bors egyéb forrásból azt is megtudta: a gyerek holttestén találtak olyan nyomot, amely egyértelműen arra utalhat, hogy az asszony is bántalmazta őt. Ezt követően gyilkosai élve ásták el a fiút.

Mint arról korábban beszámoltunk: P. Erika két hajléktalan férfit, a 41 éves K. Józsefet és az 57 éves B. Józsefet bízta meg a 11 éves Szita Bence megölésével. Később kiderült: az asszony zavaros vallomásában arról beszélt, hogy a gyereket okolta azért, mert nem élhet együtt a barátjával, Bence nevelőapjával. Abban látta a megoldást a problémára, ha megöli a kisfiút. A gyilkosok szisztematikusan, előre eltervezték, hogy a Somogy megyei sántosi erdőbe csalják a gyereket. Ásót, kést és zseblámpát vittek magukkal.

Két autóval mentek, P. Erika Fiat Tipójában ült a nő, Bence és B. József, míg K. József egy Suzukit vezetett. A gyilkosság előtt megálltak egy kocsmában inni, ahol a kisfiút is látták. Ő ekkor még nyilvánvalóan nem sejtett semmit. Azt hitte, hogy P. Erika megmutatja neki, hol fog majd házat építeni.

Amikor a sántosi erdőnél kiszálltak az autóból, már sötét volt. Az asszony és két társa együtt kísérte a kisfiút egy elhagyatott részre, ahol ütni, rugdosni kezdték, majd ásóval és késsel csaknem halálra kínozták. P. Erika egy zseblámpával világított. A gyerek ennek ellenére még élt, amikor gyilkosai elásták.

Mint az igazságügyi orvos szakértő megállapította, halálát fulladás okozta.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság változatlanul nem nyilatkozik az ügyben, így az információkat megerősíteni és cáfolni sem kívánták. Mint ismert, P. Erikát fegyveres kommandósok kíséretében közel tíz napja kivitték a sántosi erdőbe a gyilkosság helyszínére, ezek után ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy több részletet sikerült a gyilkossággal kapcsolatban pontosítani.

(borsonline.hu)

Címkék: vallomás, zseblámpa, P. Erika, Szita Bence, gyilkosság, kék hírek