Cacic ügyvédje nyújtotta be a kérelmet a minisztériumhoz, amely magyarra fordítva elküldte azt a megfelelő magyar minisztériumnak. A magyar igazságügyi hatóságoknak nincs kötelező határidejük a válaszadásra - jegyzi meg a Hina horvát hírügynökség.

Mint arról korábban beszámoltunk: a másodfokú bíróság jogerősen megváltoztatta a Marcali Városi Bíróság korábbi döntését, amely csak felfüggesztett börtönnel sújtotta Radimir Cacicot. Azzal vádolták, hogy halálos balesetet okozott az M7-esen. A horvát politikus ügyvédje azt nyilatkozta a Híradónak: védence viselni fogja a következményeket, vagyis börtönbe vonul.

A Kaposvári Törvényszék múlt szerdán jogerősen egy év és tíz hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte távollétében Cacicot. A kormányfőhelyettes, aki a gazdasági tárca birtokosa is volt, ezután bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond.  

Cacic 2010. január 8-án az M7-es autópályán Budapest felé haladva nekiütközött egy vele azonos irányban haladó magyar rendszámú gépkocsinak. A vétlen járműben utazók közül ketten életüket vesztették, ketten pedig megsérültek, egyikük súlyosan.

Horvátország és Magyarország között nincs a börtönbüntetés végrehajtását szabályozó kétoldalú egyezmény, de az elítélt személyek átadásáról szóló európai konvenció lehetővé teszi, hogy Cacic hazájában töltse le büntetését, amennyiben a két ország erről megegyezik - írta a Hina.

(hvg.hu)

Nézze meg korábbi videónkat!

 

Címkék: horvát miniszterelnök-helyettes, Radimir Cacic, börtönbüntetés, halálos baleset, kérelem, kék hírek