[EMBED:VIDEOID:0000006010|TITLE:Letöltendő fogházra ítélték a horvát miniszterelnök-helyettest Kaposváron |TYPE:flv]

A horvát politkus egy magyar családdal karambolozott, hátulról belerohant az autójukba. A vád szerint rossz látási viszonyok mellett túllépte a megengedett sebességet. A kocsiban utazó vecsési család tagjai közül ketten meghaltak.

A Marcali Városi Bíróság idén júniusban 1 év 10 hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, ami ellen az ügyészség letöltendő szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett.

Nézze meg korábbi  tárgyalási videónkat!

Cacic ügyvédje, Zamecsnik Péter enyhítésért kért a másodfokú bíróságtól. Azt mondta: a tanúvallomások és a meteorológia jelentések szerint nem volt egyértelmű, hogy rossz látási viszonyok, köd és eső volt-e a baleset idején, a műszaki szakértők pedig azt sem tudták egyértelműen kimondani, túllépte-e a megengedett sebességet a vádlott. Ráadául a baleset áldozatai nem kötötték be a biztonsági övüket.

A másodfokú bíróság a vádlott távollétében hozott mai ítéletében mellőzte a felfüggesztést, vagyis 1 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte Cacicot, aminek felénél feltételesen szabadlábra bocsátható. Az ítélet indoklásában kimondták: Cacic nagy fokú figyelmetlensége okozta a tragédiát. Az áldozatok családja megnyugvással elfogadta az ítéletet. Lipták Györgyné vezette a kocsit. Férjét és édesanyját vesztette el a balesetben.  
- Ebben bíztam, hogy letöltendő büntetést fog kapni, úgy érzem, megelégszem vele, igaz, hogy elengedik neki a felét - nyilatkozta a tárgyalás után Lipták Györgyné a KaposPontnak.

Zamecsnik Péter szerint védence azt mondta: viselni fogja a felelősséget, amibe az is beletartozik, hogy horvát vagy magyar börtönben leüli a kiszabott büntetést. Radimir Cacic az ítélet után lemondott valamennyi tisztségéről.

Olvassa el korábbi cikkeinket a témában!

2012. 06.29. Ítélet: 1 év 10 hónap fogház Radimir Cacicnak - 3 évre felfüggesztve

2012. 06.21 Folytatódik a Cacic-per Kaposváron - videóval!

Címkék: politikus, Cacic, horvát, M7-es, baleset, kék hírek