Kattintson a képre, és nézze meg képgalériánkat!

 


minosito1.jpgminosito1.jpgminosito1.jpgminosito1.jpgminosito1.jpgminosito1.jpgminosito1.jpgminosito1.jpgminosito1.jpgminosito1.jpg
minosito1.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Egy erős földrengés rázta meg Hunoria települést. Összedőltek a házak, szállodák, garázsok. A Kötél Életmentők csapatának a sérültek kimentésében kellett résztvenni.


- Tábort építettünk, és felvettük a kapcsolatot a helyi erőkkel. Kedd estétől péntek estig kilenc sérült megtalálásában segédkeztünkk különböző technikákkal - mesélte a Kötél Életmentők vezetője, Bodó László a KaposPontnak.

kötél minősítő gyakorlat reppcsiki

/korábbi felvétel/

Egy meghatározott időn belül kellett a tragédia helyszínére érniük. De vizsgáztak abból is, hogy a repülőtéren hogyan, milyen nyelven voltak felcímkézve a ládáik, hogyan tudták a falakat áttörve kimenteni a sérülteket. Több mint félszáz statiszta és vöröskeresztes tag segített az akcióban.

kötél minősítő gyakorlat steyr

/korábbi felvétel/

A kaposvári Kötél Életmentők a magyarországi Huszár mentőcsoport tagja is lett. - A Somogy mentőcsoportból az életmentők közül 8-an vettünk részt a nemzetközi minősítőn. Ahol a nagyon elégedettek voltak velünk, és úgy váltak el tőlünk: "Legközelebb a romokon találkozunk".

Címkék: 13 között, életmentők, legjobb, világ, kötél, kaposvári, kék hírek